Peking, Kina

Hallå!

Vi tog sovmorgon idag igen för att oliven skulle må bättre! Klev upp vid elva och hon mådde prima! Äntligen, har inte vart roliga dagar för henne:( och jag har varit fett uttråkad, haha!

Vi bestämde oss dock för att ta det lugnt så hon inte skulle börja må dåligt igen! Så det blev en dag i parken! Köpte frukost på vägen dit, yoghurt, nybakat bröd och nån skum pannkaksliknande grej med gurka i. Smakade lite som raggmunk! De fyllde den dessutom med bambuskott, lök, sallad och nå såser.. Den ser inte mycket ut för världen, ser rätt äcklig ut faktisk..men den var väldigt god!

 

Så la vi oss på en gräsplätt vid vattnet, slog på musik, tog av oss i bikini och hoppades på att få lite färg när solen sken genom molnen! Var som ett dis-täcke som låg på himlen, så lite sol kunde man se! Började så klart svettas efter nån minut och stackars filten vi låg på vart helt dyngsur...

 

Efter ett tag störs friden av en man som ska klippa häckarna runt oss med en jäkla motorsåg... Efter ett tag stänger han av den och kommer fram, ser väldigt nervös ut och försöker säga nånting på engelska, som är helt obegripligt! Fattade nada av den engelskan... Men vi kunde urskilja att "kineser inte får vara nakna, och att de har stark sexdrift, så vi borde ta på oss kläderna." Men vi förklarade ju då att vi hade bikini på oss, dvs att vi inte alls var nakna! Då gick han därifrån. Men han kom snabbt tillbaka, pch såg mer nervös ut än tidigare. Så säger han att "vi bör ta på oss kläderna för att folk tittar på oss", men folk tittar då lika mycket på oss vare sig vi har kläder eller inte! Så gick han iväg igen.... Men kom tillbaka lika snabbt, mer nervös än någonsin. Då säger han att "vi ska ta på oss kläderna för att vi kan bli våldtagna.....". Ja sure... I en lugn park, fylld med massa barnfamiljer, trampbåtar och fiskare, mitt på ljusa dagen. Det skylle säkert hända. Olivia trodde först att man inte Fick ha bikini, och började klä på sig, men det fick man! Det var bara han som var skum....
När vi försökt förklara för honom stt det nog inte var nån fara gick han äntligen iväg och fortsatte sitt häck-klippande på andra sidan!

Det började molna på sig i vilket fall, och jag hade med mig springkläder för hade bestämt mig för lite intervallträning där på eftermiddagen! Så blev 15-15 i värmen.... Usch och fy. Tack och lov för att man kan köpa isvatten här. Alltså fryst vatten! Men så fort man tar ut den i det varma vädret börjar det ju smälta!
Bästa nånsin! Vi svettades ju nog innan liksom, sen när man soringer blir det helt torrt i munnen och halsen och det bränner under huden. Kommer vara en dröm att få soriga utomhus i sverige igen! Har letat ett gym också, men finns inget här i närheten.. Bajs.

När vi kom tbx till hotellet duschade oliven och la sig och sov medan jag körde bål och duschade!

Sen bestämde jag mig för att publicera alla blogginlägg utan bilder, för att vi inte kan vänta på de jävla bilderna längre! Men om man satte sig på golvet i hallen så funkade det ju att ladda upp!!!! Suck. Så jag och oliven satt oss där och spelade yatzy och tvåmans medan vi publicerade alla inlägg!

 

Efter det var det middagsdags, så vi begav oss ut i värmen och in på en fin kinesisk restaurang! mycket folk var det också! 

 

Allt stod på kinesiska såklart.. Men tack och lov fanns det bilder i menyn! Så vi pekade på två grejer som såg goda ut. Sedan skulle vi försöka förklara att vi ville ha ris, men kineserna är ju verkligen blåsämst på charader oc att gestikulera, så slutade med att jag fick gå till ett annat bord och peka på riset för att hon skulle fatta!

På bordet hade vi ett mysterium med tre olika koppar.. En var för maten, det visste vi. Men vi försökte lista ut vilken som var för te och vilken som var för annan dricka... Efter lång tid och noga observationer av andra kom vi fram till vad som var vad iaf, haha! Svårt det här.. Tur att vi kan äta med pinnar i alla fall, annars hade vi skämt ut oss:)

 

Maten var väldigt god! Vi har lärt oss att långa gröna grönsaker är nåt att satsa på i kina, för det är väldigt gott! Ena rätten visade sig ju vara bläckfisk och svamp med nå lök, chili, vitlök och andra kryddor vi inte känner till! Det är ju som ni vet inte min grej, varken svamp eller bläckfisk, men åt lite av det och det var faktiskt väldigt väldigt gott! Kryddorna gjorde det väldigt trevligt! Och starkt var det, såklart.. Var dessutom väldigt mycket mat (och billigt) så vi ligger på rummet med världens matkoma nu.

 

Har dessutom köpt bakelser (svinbilligt det med ofc) på ett bageri som vi ska orka trycka i oss.. Hua. Nu ska vi sätta oss i hallen och spela spel och ladda upp lite bilder!

 

Puss på er!

RSS 2.0