Intensiva jobbdagar och slappa semestertider

God morgon!
 
Klockan är snart halv ett och jag ligger fortfarande kvar i sängen, hur fantastiskt? Jag har jobbat en vecka i sträck nu, väldigt långa pass dessutom, så har längtat efter en sovmorgon.
 
Avslutade dessutom jobbveckan med den sjukaste dagen någonsin på Espresso House igår. Har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv.. Det har ju varit ganska lugnt i sommar, inte als som de tidigare två, så vi har försökt dra ner på timmar och korta ner pass osv. Så vi hade tagit bort ett helt pass igår, trots att det var sundsvall bjuder, då de tidigare tisdagarna inte varit så busy som de tänkt sig. Det skulle vi ju inte ha gjort, absolut inte. Jag skulle jobba 12-21.30, och när jag kom in kl 12 var det full fart. Det hade tydligen varit det sedan morgonen, så dom låg lite efter med vad som skulle hinnas med osv.
 
En timme senare hade vi kö som gick ut genom dörren. Så jag ringde in Linnea som kunde ställa upp och jobba några timmar, som tur var. Så jag sprang runt och bossade med alla så alla visste exakt vad de skulle göra och när det skulle göras, allt för att försöka hålla kaoset i schack. Och det gick faktiskt ganska bra. Fick magknip när vi skulle lösa alla raster, men vi kortade ner dom, och sen fick det gå som det gick i baren helt enkelt. Fanns inte så mycket mer vi kunde göra. 
 
Jag käkade min lunch ute med olivia och linn som kom förbi och fikade, så fick lite sällskap iaf. Annars hade det slutat med att jag tagit 10 min rast och sedan gått tbx och jobbat, haha! 
 
När jag kom tbx från rasten var vi 4 pers varav en värd (under 18, så hon får bara plocka disk), så vi var alltså tre bakom baren. Kön tog dessutom aldrig slut, den gick alltså ut på gatan ut från espresso house. Det sjukaste med det här är ju att.. vem ställer sig i en sån lång kö!? Jag hade aaldrig pallat..
 
Jag roddade iaf frapino och kaffe och de andra två skötte varsin kassa. Det var lite väntetid på dryckerna som ni säkert förstår, men jag tyckte det gick fett bra ändå. Jag var ninja på drycker!! Sedan fick vi fylla på lite bakverk osv emellanåt, men vi hade bra kontroll över kaoset måste jag säga. Långt över förväntan. Jag är glad att det var Ella (en annan skiftledare) som började kl 15, för då kunde vi bossa lite tillsammans. 
 
En tjej slutade kl 18 så då kom det in en annan och bytte av henne, samt att ella gick på rast. Dock kunde hon bara vara borta en halvtimme innan hon fick komma tillbaka. Vi gick under på bara två pers bakom baren.. Vid kl 19 hade vi iaf sålt för 48k och shopens rekord ligger på 46. å var dom dessutom förberedda och jobbade 8 pers... Kan ni förstå vilken sjuk dag!? Vi skulle stänga kl 22 och kön gick fortf ut genom dörren en kvart innan. SJUKASTE jag varit med om. Och stängningsrutiner behövde man ju inte ens fundera på att hinna med.
 
Men vi köttade undan kön, och sedan kom det faktiskt inga fler gäster. Så vi lät dem som satt och fikade fika färdigt medan vi städade, men vi sa till de fåtal gäster som kom in efter tio att vi hade stängt. Jag och Ella stannade kvar efter stängningen och gjorde aaallla stängningsrutiner fram till 23.30. Jennifer stannade till 23 och hjälpte till. Så vad som egentligen skulle varit 12-21.30 blev 12-23.45. Så galet. Dessutom stannade vi på 53k.
 
Ändå sjukt kul, dåligt att vi var så underbemannade dock, men vi löste det bra. Var helt slut i ben och rygg när jag satte mig ner efteråt kan jag ju säga. Hade dessutom klivit upp 8 på morgonen för att hinna med ett gympass på 2h. Så trött var bara förnamnet. När jag kom hem blev det en dusch, nog för att man brukar ha kaffa på sig, men det var inget mot för detta. Hela mina underarmar var täckta i chokladsås och espresso.. För att inte tala om hur naglarna såg ut. Fick ta fram saxen och klippa ner dom extremt ort och sedan skrubba, utan att ens få bort allt. Däckade iaf på en gång jag la mig ner sen.
 
Så, en ledig dag idag var väldigt välbehövlig!
 
 
När det gäller träningen så fortsätter jag enligt jockes program, och det går framåt! Drog upp 100kg i mark igår till exempel. Känner att kondisen inte är där den borde, men jag kör på. Har kommit igång med kosten ordentligt också. Käkade key lime paj hos olivia i söndags, annars har jag inte ätit socker på snart två veckor. Är inte ens sugen, hör och häpna, vet inte vad det är för fel. Men könner att jag måste komma i form, så det är bara bra.
 
Som ni alla säkert sett och hört nu sp har jag skrivit på för Udominate. Jag har varit i kontakt med Luleå under våren och början av sommaren, kontraktsförhandlat under tiden jag varit i USA, så planen var egentligen att jag bara skulle skriva på när jag kom hem och sedan var det klart. Men, så hörde Udominate av sig precis när jag kom hem, och hade ett heltidskontrakt att erbjuda. Ställde miljoner frågor angående ekonomisk situation, organisation, coach, målsättning osv, och efter två samtal med ordförande och sportchef hade jag bestämt mig för umeå. Dom har extremt bra resurser runt laget (kommer bli så galet bortskämd), coachen verkar bra, bra spelare och därigenom utvecklingsmöjligheter under träning, och att dessutom inte behöva jobba. Att bara kunna lägga ner all energi på basket och träning, och inte behöva tänka på någonting annat. Att inte kliva upp tidigt för att behöva jobba och vara trött till träning osv. Det är väl de flesta idrottares dröm att kunna göra? Så jag skrev på kontrakt förra lördagen, och nu väntar flytt upp till umeå. Det hade givetvis varit en dröm att spela för Luleå med, då jag vet att det är en bra klubb, men de hade inte ett särskilt bra kontrakt att erbjuda. Det är klart att jag velade lite fram och tillbaka, men när jag tänk efter var det inget svårt val. Jag ska ju alltså bli proffs nu, hur sjukt?
 
Juste, tre ligor kommer vi att spela i också. Damligan, Eurocup och östeuropeiska ligan! Så det blir en hel del resande. Men det kommer bli så himla kul. Har knappt fattat att det här händer än. DRÖM.
 
Blod, svett, oändligt många tårar, men hårt jobb ger utdelning, och nu ska jag äntligen få göra det jag gillar bäst. På heltid!
 
Annars har de två veckorna sedan vi kom hem från USA rullat på. 868 mil körde vi förresten. Haha, nästan 100h satt vi i bilen. Sjukt.
Var jetlaggad när jag kom hem såklart, trots att jag klev upp tidigt kunde jag inte somna på kvällarna, så låg vaken till 5 innan jag kunde sova. Men 4-5 dagar senare var det återställt, lagomt tills man skulle börja jobba.
 
Annars har jag hängt massa ute i sörfjärden med papi, theresa och daniella, myst på med mamma, tränat och träffat kompisar. Som en sommar ska vara helt enkelt. Har fått typ två dagars sol på två veckor, tragiskt. Ingen toppensommar det här inte. Tur man fått sin beskärda del redan, både i thailand och USA. Jag har slagit mitt brun-rekord till och med, haha! Vilket var mitt mål att göra. Men när solen vär varit framme har man ju fått passa på.
 
 
 
Nu ska jag ta tag i mig själv och kliva upp ur sängen. Ska åka till gymmet, och sedan träffa kimmy och olivia för minigolf.
 
Vi får se när jag skriver nästa gång, haha!
PUSS på er!!
 
 
 
RSS 2.0