29/2 - Wairakei


Hej gänget!

Idag bar färden vidare norrut till Taupo där vi kommer stanna en natt. Det tog oss ca 1,5h att köra från Tongariro och vi var framme runt 10.15 imorse. Det första vi gjorde var att ta oss till ett kajakuthyrningsställe för att hyra kajaker tills imorgon då det ska bli superfint väder! Därefter åkte vi till Wairakei (ca 10 min från Taupo) med Huka Falls som första stopp, ett vattenfall med isblått vatten! Är tydligen den floden som Arwen viskar till i sagan om ringen då hon räddar Frodo från Nasgul.

 

 

 

Mitt på dagen spenderade vi några timmar på Wairakei terraces & thermal health spa, mycket välbehövligt efter gårdagens vandring. Det är naturligt värmda, mineralrika pooler från ej gejser vars vatten värms upp 1,5km ner i jorden. Vattnet som kommer upp kyls ner i två dammar och rinner sedan över plattformar som formats av pålagrat kisel och vidare ut i poolerna där vi kunde bada. Temperaturen direkt från gejsern uppmätte 130 grader, och när det strömmade ner i översta poolen låg temperaturen på 40 grader. De övriga poolerna var 34, 37 och 38 grader respektive. Kislet är också det som ger poolerna sin blåa färg. Enligt Maorierna ska dessa ha helande egenskaper, både fysiska och spirituella, så vi får väl se hur pånyttfödda vi känner oss imorgon, haha!

 

 

 
 
 
 
 

Efter spat handlade vi lite picknick inför morgondages kajaktur, dock till vår stora besvikelse finns inte New World i Taupo så vi fick gå på en annan affär…. 

 

Därefter checkade vi in på nattens motell. Superfint, jättefräscht och med en stor uteplats. Då solen var framme satte vi oss ute i solen och chillade en stund innan det var dags för middag. Vi hittade en grillrestaurang och käkade kött idag igen, mycket trevligt. Det blev lite glass till efterätt också som vi åt i solen vid vattnet. Taupo ligger precis vid en sjö, och hittills har vi båda fått ett väldigt bra intryck av staden. Det ska hållas ett Iron man-lopp gär i helgen också, så det var något Maori-dans som pågick i hamnen också som välkomstceremoni. En väldigt mysig dag och kväll med välbehövlig vila!

 

 
RSS 2.0