Addiction

Tja!


Jag insåg precis något hemskt... Nu behöver det ju inte vara så, men det är den enda rimliga förklaringen. Ni vet att jag pratade om hur det krypit i kroppen ibland? Att jag bara velat springa och springa pch springa tills jag föll ihop i en hög, eller kapa armarna, eller hoppa in i väggen typ. Kom precis på vad myrorna i kroppen kommer ifrån. Det är socker-abstinens. Insåg det nu när jag funderade på varför det kryper så, kopplade ihop det med det fruktansvärda sötsuget jag haft idag och kom bara på det. Det MÅSTE vara så!!


Jag äter ju bara socker en gång i veckan. Övriga dagar håller jag intaget så lågt som möjligt. Det ensa jag får socker ifrån är juicen jag dricker till frukost (vilket bara är fruktsocker) och en proteinbar. Så den där enda gången i veckan jag äter socker sätter ju igång hela kroppen, och när jag tar bort sockret igen så får kroppen damp.


Så, socker är verkligen sjukt beroendeframkallande... Den här abstinensen är inte att leka med! Och suget efter socker är så galet.. Här predikar vi om att droger är farligt, men att pumpa kroppen full med godis, bullar, läsk, glass and so on är fan inte heller att leka med. Inte farligt på samma sätt som droger givetvis, missförstå mig rätt, men det är då verkligen inte hälsosamt. Och att kropp och huvud reagerar så här när man plocnar bort det är ju bara ett bevis på det..


Problemet är ju att det är såååå många livsmedel som innehåller socker, och att det är så gott givetvis. Så man vill ju inte avstå helt. Men just nu inser jag hur dåligt socker faktiskt är för kroppen.


Hua. Skrämmande..

RSS 2.0