Sensommar

Hej på er!
 
2 veckor sedan jag skrev nu, dåligt jag vet, jag ska försöka bättra mig. Det kommer vara väldigt fullt upp här i Umeå, så vi får väl se hur bra jag hålla det..
 
Sista veckan "hemma" åkte jag ner en sväng till Uppsala på måndag och hälsade på en kompis. Träffade Hanna och såg landskampen som spelades där nere, som herrarna också vann lätt med 20+ poäng. Tog en sväng in till Stockholm också för att säga hejdå till Elsa. Hon åkte till Taiwan med universiadlandslaget och sedan beger hon sig tillbaka till USA för att gå färdigt college. Så sorgligt, kommer bli tråkigt att spela basket utan henne.
 
 
Åkte hem på torsdagen, klippte mig (på tiden) och käkade middag med Josefin. Det är ungefär vad de sista veckorna gick ut på, att träffa massa människor innan alla beger sig iväg till olika delar av världen. Fredagen bjöd faster på massage, så köpte vi pizza och hemmakvällsgodis efter det och åkte hem till henne och hade fredagsmys framför tvn. På lördagen åkte jag och fikade hos farmor och farfar och sa hejdå till dom, åkte förbi pontus en snabbis, och sedan åkte jag ut till papsen och sov över där. 
 
 
 
 Söndagen innebar flyttdag, så jag åkte hem vid 12 och började packa. Eller ja, la fram massa grejer och satt mest och stirrade på allt, undrandes vart jag skulle börja. Men efter lite om och men och massa snapchattande så tog jag tag i mig själv och fick ner allt i en gigantisk väska och två ikea-påsar. Mamma kom vid 16, så då packade vi in oss i bilen och begav oss norrut.
 
Vi stannade först i Härnösand och hälsade på Jim, Alexandra och deras bebis Axel. Dom bjöd på middag, så vi blev kvar där i nästan två timmar innan vi åkte vidare mot Umeå.
 
Vi var framme här vid 21.30, så hann köra bra preci hela sträckan medan det var ljust, tack och lov. Lagets general manager mötte upp oss i lägenheten jag skulle bo i, så packade vi in oss där. 
 
Lägenheten var inte särskilt städad, och det var kvar massa grejer från de tidigare spelarna som bodde här, men vi tänkte att vi fick lösa det sedan eftersom det var såpass sent. Vi såg till att bädda där vi skulle sova bara, åkte och köpte frukost och sedan gick vi och la oss. Mamma åkte på morgonen dagen efter och jag låg kvar i sängen ganska länge, sedan kom dani vid 15-tiden. Och i dagsljus konstaterade vi att det var sååå mycket som behövde göras med lgh. 
Den är stor till att börja med, det är en tre rum och kök, men rummen är väldigt stora. Dock har man inte direkt möblerat den så att det ska passa ihop, utan man har nog tagit det man hittat och slängt in i lägenheten ungefär. Turkos matta, gröna gardiner, fyra olika sorters stolar i olika färger, två olika soffor, två fotöljer från 50-talet osv. Det är såå mycket grejer i lägenheten dessutom, som inte behlvs. Så vi snackade med Jocke om detta när han kom, så bestämde vi att någon skulle komma och hämta alla grejer vi inte behövde, så nu har vi ställt in aaallt överflödigt i vardagsrummet. Dom ska ta i princip allt därifrån, sedan ska vi frakta upp min soffa. Man vågar typ inte ens sitta i dom vi har nu, så risiga är dom.
Dessutom saknade vi lite grejer som vi tyckte behövdes, och istället för att han skulle köpa det åt oss fick åka till ikea, köpa det vi behövde och sedan ge honom kvitto. Ändå fett bra! Dessutom skulle någon komma och städa vardagsrummet när det var utflyttat, samt badrummet.
 
 
 
Så resten av dagen spenderades på IKEA, vi var där i 4h. Käkade och shoppade massa grejer som behövdes hit, vissa saker vi ville ha betalade vi själva för såklart. När vi kom hem städade vi våra rum och började skruva ihop saker, så nu har vi iaf fått ordning där. Det enda som ska fixas nu är som sagt vardagsrum och badrum, men vi får se när dom kommer och fixar det.
 
Dani fick reda på i måndags att hon också kommit in på programmet hon sökt (tränarprogrammet) så hon ska också börja plugga till veckan. Hur ultimat att hon också ska göra det liksom? Då kommer vi bli kvar i Umeå lika länge i vår, plus att vi kommer kunna plugga tillsammans istället för att man ska vara diciplinerad ensam och sätta sig och plugga. Så på tisdagen gick vi till hallen och sköt med Hollie på morgonen, åkte till IKEA igen och kompletterade vårt inköp sedan måndagen innan danis mamma skulle ta bilen och åka hem, och på eftermiddagen fixade vi massa inför skolstarten. Ansökte om bidrag från csn, vilket för övrigt blev beviljat, yeeey! Så nu får vi lite mer pengar i månaden dessutom, haha. Vi kommer vara lyxstudenter ju. Vi begav oss in till stan och köpte kalendrar, block, märkpennor och diverse saker som kan behövas, så nu är vi fett redo. Är ändå taggad, det kommer bli kul att börja plugga (lär ju garanterat ändra mig om några månader då jag drunknar i plugg och träning och inte fattar nånting.. men det tar vi då). Sedan käkade vi middag på vezzo och begav oss hem igen. Köpte godis och såg idol, hehe.
 
 
Justja, har inte tränat sedan jag var i Uppsala heller, så det blev exakt en vecka av vila igår, just för att ryggen inte blivit bra än. Det bli bättre när jag är varm, så jag gissar att det är muskulärt, men det har inte gått över helt fortfarande, och det är snart tre veckor sedan. Ska prata med sjukgymnasten här så han får ge mig nån behandling.. Det är dock mycket bättre nu och de två träningar vi haft har gått bra iaf.
 
Igår (onsdag) träffade vi laget och alla människor kring laget för första gången. Alla fick presentera sig, och sedan gick vi en sväng i hallen och kollade vart allting låg, drog regler gällande omklädningsrum osv. Coachen presenterade sig och snackade vääldigt länge. Vi har insett nu (två träningar senare) att han gillar att snacka väldigt mycket.. Vi får se om det blir bättre, men nånting säger mig att han är så. Så vi får väl stå ut. Vi hade träning 18.30-19.30, en väldigt kort träning med andra ord. Den var dessutom väldigt lugn, han vill tydligen inte döda oss nu från början, haha. Vi sköt en massa, gjorde olika attack-rörelse-drillar, och det var det. 
Efter träningen duschade vi och sedan fick vi skjuts till Sjöbris, en restaurang på en båt, där vi skulle bli bjudna på middag av klubben. Så vi käkade tillsammans och sedan drog vi hem.
 
Jag är väldigt nöjd med laget iaf, alla är sjukt sköna och det känns redan som att man känner de flesta. Vi kommer bli ett bra gäng. Återkommer med synpunkter om coachen när jag fått se lite mer av honom.. Vi är dessutom bara tio spelare nu, väntar på att få in två svenskor till som klubben tydligen förhandlar med. Så vi får se!
 
 
Idag hade vi iaf träning 10-12, och nu ikväll tränar vi 20-22. Det är så dagarna kommer ser ut tror jag.. 2 timmar träning på morgonen, och två timmar träning på kvällen, sedan får man väl försöka lösa gymmet där nån gång emellan. Han vill ha sena träningar också, för att vi ska få optimalt med vila under dagen. Det är väl bra tänkt, men jag får se hur nöjd jag är under säsongen sedan när jag måste plugga.. Föredrar ju att göra det Efter träningarna, så att man kan fokusera och vara pigg till träninen. Men aja, det löser sig säkert. Tufft med 2-timmarspass både morgon och kväll dock. Morgonen idag var ju lugn, men jag tror inte alla pass kommer att vara det. Snart drar han väl igång någonting ordentligt.
 
Men det har varit bra första dagar här än så länge, jag är väldigt nöjd med tillvaron just nu. Lite orolig över hur plugget ska lösa sig, men jag har möte med studierådgivaren till veckan så allt löser sig väl då gissar jag.
 
Vi hörs väl snart igen hoppas jag!
Puss på er!
RSS 2.0