Legokneckt

Tjäna!
 
Har varit några hektiska dagar som slitit ordentligt på kropp och knopp, så jag har inte riktigt haft tid att skriva. I söndags var jag ju död efter att bara ha sovit 2,5 timme, så jag somnade faktiskt 18.30. Sov heeela natten tills klockan ringde 04.19 på måndagen och klev upp. Såg ut som ett spöke verlkligen.. Jag tvättar ju inte bort mitt smink när jag väl har det (det är så sällan så pallar aldrig) så nu hade allt lagt sig under ögon och fått mina påsar att se ännu större ut. En ögondusch och en gröttallrik senare var jag pigg och taggad på livet, så jag tassade till jobbet.
 
Var tvungen att väga alla mackor jag gjorde inför Baristans Väg, men rutinerad som man är inför två tidigare bv var jag väl förberedd och hade planerat det fett bra, så det tog inte alls lång tid. Klappar mig själv på axeln*
 
Kan ju förklara lite kort vad BV är för nåt nudå. GV (gästens väg) görs en gång i månaden, då två personer från huvudkontoret kommer tassandes oanmälda, det kan vara i början eller i slutet av månaden, på vardag eller helg, morgon eller kväll. Ja, man har ingen aning helt enkelt. Så kollar dom allt utifrån gästens perspektiv, och har då en lista de går efter och bockar för de grejerna som är godkända och de grejer som inte är det, och utifrån detta får man poäng. Till exempel: lyser alla lampor i lokalen? (2p) Är planogram enligt mall? (2p) Är montern påfylld och ren? (3p) Är all disk undanplockad? (3p) Är glaspartier rena? (2p), ja ni fattar. Så håller det på i en oändligt lång lista, och sedan får man resultat i %!
BV (baristans väg) är då att ta det ett steg längre, och detta sker bara en gång i halvåret på en redan inbokad tid. De gör då en gästens väg, PLUS att de går in bakom baren/ner i källaren och kollar ALLT. Alltså verkligen allt ni kan tänka er. De väger mackor och sallader så de sa väga exakt rätt, väger espresson och kollar rinn-tiden, kollar i alla skåp, skrapar med naglarna under bänkarna, kollar golv, väggar och tak så allt är kliniskt rent, om ac-filtrerna är rena, kollar så kampanjmaterial sitter uppe i p-rummet, kollar att allt står enligt datum på hyllor och i kylar/frysar, att allt håller rätt temperatur, att personalliggaren är korrekt ifylld... ja you name it. Det är sjukt, är vad det är..
 
Så på kvällen vid 18 träffades jag, sara och kim för att rage-städa heeela shopen. Vi skrubbade verkligen aaaallt från golv till tak. Höll på med källaren i tre timmar, och jag kan ju säga att den aldrig någonsin varit så ren (Vilket Julia, våran DC som gick BV dagen efter, också sa till oss). Sedan kämpade vi med kylbänkar, under lådor och allt annat skit som skulle göras uppe i baren.. vid 00.30 gick vi dock hem och bestämde oss för att vi skulle ta diskrummet tisdag morgon, eftersom kim skulle komma en timme tidigare.
 
Så jag åkte hem, heeelt död efter 5.30-13 och 18-00.30 (juste, och intervaller + ett armpass där emellan) och sov 3 timmar innan jag skulle upp 4 och tillbaka till jobbet igen. Vi som skulle fixa färdigt det sista, men tror ni vi hann det? Näe.. Det var så sjuuuuukt mycket folk på morgonen (SÅKLART) så vi hann inte göra ett skit, och när klockan är 10 så kommer bv. FAST DOM SKULLE KOMMA 11.20!?!?!? Hade vi fått dom extra 1,20 så lovar jag att vi hunnit fixa diskrummet.. men icke. Så nu fick vi avdrag för allt jäkla bajs där inne. Annars var allt bra, förutom några smågrejer. Behöver jag nämna hur less jag är? 
 
Vill inte ens skirva om det här. Så som vi har slitit denna månad, utan personel med miljoner luckor, jag Sara och Kim som fått jobba 200 timmar var, så fuckar dom för oss och kommer en 1,5 timme tidigare... Så jäkla elakt. Men aja, blir bara less igen. Så jag släpper detta. Det kändes förjävligt iaf, så hårt som vi sliter...
 
Jag åkte iaf hem kl 12, helt körd i huvudet.. Såg reprisen av mästarnas mästare och biggest loser, försökte tvinga mig själv att vara vaken, men när kl var 17 gick det helt enkelt inte längre.. Så jag ställde klockan på 4.19 och somande. Kl 17. KLOCKAN 5! Hahahah, hur sliten är man om man då? Somnar fem och sover hela natten... och i söndags somnade jag halv sju och sov hela natten.. Ska bli skönt å komma till sundsvall och faktiskt jobba 30h/vecka igen, och inte 55-60 som det har blivit nu. Men det kommer bli fett i maj när lönen kommer!
 
Trots att jag sov 11.5 timme inatt va rjag ganska trött på jobbet. Tror jag behöver några dagars ledighet för att pigg igen faktiskt.. Skolade in en ny tjej i beredningen i morse iaf, som ska ta över efter mig. Hon har jobbat på starbucks i tre år, så ho har ju kaffe-tänket redan. Nu ska jag bara göra henne till en berednings-ninja! Men hon var duktig, så det kommer gå fint.
 
Har bara två dagar kvar nu, sjukt... Denna fredag blir det Sundsvall, nästa fredag fyller jag år, och fredagen efter det så bär det iväg till Grekland. Love life asså.
 
Efter jobbet drog jag och köttade ben på gymmet! Det börjar taaa sig, så kul att känna sig stark. Sedan har jag käkat, och nu ska jag duscha. Tänkte börja packa ihop lite saker redan nu faktiskt så jag inte står med miljoner grejer imorgon, haha!
 
Men vi hörs hurrni, trevlig kväll på er! PUUUUSSS
RSS 2.0