New Orleans

God kväll mina vänner!

Idag har vi också varit på vift i princip hela dagen. Efter frukosten drog jag iväg till gymmet och Olivia och Emelie strosade runt i french quarter för att köpa lite prylar. Under tiden jag var på gymmet blev det storm ute. Man såg genom rutorna hur det regnade i sidled och träden bara for omkring. Funderade på hur jag ens skulle ta mig därifrån, men som tur är hade det slutat när jag var kvar.

Grejen med vädret här är att det är både varmt och fuktigt, och blir ännu fuktigare när det regnar. Las vegas var liksom bara stekande hetta. Det här är mer likt när vi var i asien, en funtig hetta. Så det rinner svett om en både för att det är varmt och för att det är fuktigt. Och sen är ansiktet klibbigt konstant. Så ska jag vara ärlig är det rätt skönt att det varit molnigt här dom här två dagarna, för om solen varit framme hade vi fasiken inte överlevt i stadsmiljö.

Jag gick hem och duschade efter gymmet och skulle möta upp dom 15.30 för lunch. Vi tänkte att Katrina-museumet var en bra plats eftersom det var något alla hittade till. Meeen tror ni jag hittade dit? Nej såklart inte. Började gå 20 min innan vi skulle ses, så tänkte stt jag garanterat skulle hinna på den tiden. Så när jag kom fram till den lite större vägen (några kvarter från där vi bor, samma väg som vi gått varje dag) så var jag helt övertygad om att jag skulle vänster. Så jag började knata på i den riktningen och höll utkik efter något jag kände igen. Men ju längre jag gick, desto mindre kände jag igen mig, och desto läskigare kvarter kom jag till. Så när jag kollar på klockan och den visar 15.25 inser jag att jag måste ha promenerat åt fel håll. Så jag ber en snubbe peka ut vart muséet ligger och han pekar i en helt annan rikting än jag går. Så jag tar fram gpsen på telefonen och börjar promenera åt rätt håll utefter den. Ju mer rätt jag börjar komma inser jag ju vart det gick fel. Jag skulle höger Sen vänster vid den stora vägen, inte vänster direkt. Var alltså helt ute och cyklade.
Hittade iaf rätt efter ett tag, så var framme vid 15.50.

Brudarna hade kollat ut en restaurang som såg fett mysig ut, så vi traskade dit och beställde lite käk. Eller mycket käk, som det visade sig vara. Olivis beställde in nån cayungryta med skaldjur, vilket bara var i en liten soppskål ungefär. Det var dock inte ens skaldjur i den, så där snurrade dom bort sig. Jag och Emelie beställde varsin skål pasta alfredo, jag med kyckling och hon med skaldjur. Och dom skålarna var iiiinte att leka med. Ni vet hur man brukar få en tallrik med pasta och tänka "gud vad lite mat", sen äter man och äter och äter utan att det syns på tallriken, och plötsligt är man så mätt att man dör. Well, det här var annorlund. Här var tallrikarna gigantiska, och man Såg att pastaportionen var gigantiskt. Jag tror aldrig jag sett en sån stor portion pasta serveras någonstans. Olivia sa att det såg ut att vara för 4 personer. Emelie tyckte inte alls om sin pasta. Det var inte färska skaldjur i den utan konserverade, så det smakade inte då mycket. Slutade med att hon hällde ketchup i skålen och doppade pastan i...
Min var god! Dock väääldigt stor, som sagt. Jag trodde jag hade mött min överman, meeen skam den som ger sig. Kände mig mätt efter ungefär halva, men tog en liten paus och käkade upp resten en stund senare. Helt sjukt vilken portion. Kändes som jag gått upp tio kilo efteråt. Olivia beställde in en efterrätt också, så smakade lite av den. Den var okej, gigantisk den med. Så bars för att den stod framför mig åt jag ju flera tuggor av den också. Jag tror jag har ett problem, måste nog söka hjälp..
Och juste, Emelie fick ett trasigt glas till sin cola också när vi beställde in drickor i blrjan av måltiden. Så efter ett tag upptäcker jag att det är en pöl med cola på bordet. Det är som en spricka i glaset, så läsken smyger sig ut genom den. Detta var ju långt innan vi ens beställt mat, så vi hojtade på kyparen som tog bort den, men sen fick hon ingen ny? Så precis innan maten kom in bad vi om en, så sprang hon och hämtade den och bad om ursäkt för att hon trodde någon annan hade kommit med den.

 
Servicen var inte särskilt bra, och maten var väl lite sådär. Så vi snackade om det här på restaurangen, att det nog är det första dåliga stället (förutom det asiatiska i LA) vi varit på under resan. Menmen, man stöter på sådana också!

Efter det traskade vi tillbaka till gallerian vi var i igår för att få tillbaka pengar. När man köper grejer här måste man ju betala tax, som ligger på en viss procent av priset. Dock kunde man få tillbaka taxen om man inte var från usa, förutsatt att man lämnade in kvittona samt visade leg osv på ett speciellt ställe. Så vi gick tillbaka dit och fick igen en del pengar, sjukt najs.

Efter det gick vi tillbaka till hotellet en sväng och vilade innan vi skulle ut igen en timme senare. Vi hade bokat en ghost tour som började kl 20 nämligen, och man skulle vara där en kvart innan, så vi började traska vid halv åtta. New Orleans är tydligen nordamerikas mest hemsökta stad, så vi såg framemot lite spökhistorier.

Solen gick ner vid 20 och det blev mörkt rätt snabbt, det var dock fortf varmt så svetten rann under turen. Den var två timmar lång, så vi traskade runt till massa olika ställen och fick höra nya historier på varje ställe. Det var ju intressant att lyssna på, men vi alla var rätt trötta och hade ont i fötterna, så det var väl inte de bästa förutsättningarna, men roligt att ha varit på en iaf! Fick höra sjukaste historien om ett par som låste in och torterade slavar. Går inte in på några detaljer, men det var väldigt obehagligt iaf.

 
På vägen tillbaka gick vi längs bargatan, som innebar ett väldans drag. Hade nog varit väldigt roligt att gå ut här, för det var smockfullt med folk, och gatan var oändligt lång. Känns som att folk inte riktigt är van att se blonda, långa europeer strutta omkring. Har aldrig blivit så granskad som idag.. folk som ropar på en från bilar, kollar på en uppifrån och ner, visslar osv. Kändes obehagligt när man gick omkring själv, men nu ikv blir jag mest fascinerad över att vara så.. exotisk? Fett skumt.

Väl hemma kastade vi iaf oss i sängarna. Fötterna gör vääldigt ont. Valde platta sandaler att promenera i idag, och dom tog ut sin rätt. Men hade gått för mycket i gympaskorna så dom gav ont i tårna.

Nu ligger vi iaf i sängen rätt utslagna och snackar om hur olivia armbågade emelie inatt. Hade helt glömt bort det eftersom jag sov, sen vaknar jag av att emelie skriker och frågar vad fan det är frågan om, samtidigt som olivia mumlar fram någon form av ursäkt från sin lilla dvala. Haha Emelie var verkligen såå arg.. jag flög ju upp när hon skrek. Hahahah fett kul.

Nä ni, nu är det dags att sova. Imorgon ska vi upp 7 och bege oss iväg på träsktur och sedan mot Panama city!

Trevlig fredag, puss på er!

 

RSS 2.0